googlef93c81d64cd6ad9c.html

Slechthorend

Slechthorend en toch prettig muziek luisteren

slechthorendBehalve dat onze apparatuur uitstekend werkt en heel fijn is voor goedhorende mensen kan het een uitkomst bieden voor iemand die slechthorend en mogelijk zelfs doof is.

Veel slechthorenden hebben problemen met het luisteren naar muziek. Dit kan te maken hebben met het type gehoorverlies. Als geluiden erg vervormd worden waargenomen, dan is het vaak moeilijk om te kunnen blijven genieten van muziek. Ook als geluid niet erg vervormd wordt, kunnen er problemen zijn met het luisteren naar muziek. Soms zijn hulpmiddelen nodig om te kunnen genieten van muziek. Er is niet één beste oplossing, omdat iedereen muziek verschillend ervaart. Ervaringen kunnen verschillen door een verschil in gehoorverlies. Gelukkig hebben wij een aantal oplossingen.


Omgevingsgeluid

Omgevingsgeluid is ook van invloed op de mate waarin je de ander verstaat. Op een stille plek midden in de natuur gaat dit makkelijker dan wanneer je op een station staat waar een  luidruchtige trein voorbij raast. Andere ‘stoorzenders’ zijn luid zoemende apparaten, de wind die langs je oren suist tijdens het fietsen of een slechte akoestiek in een grote zaal.

De perfecte oplossing

Voor veel slechthorende betekent het feit dat zij slechthorend zijn dat zij niet meer optimaal kunnen genieten van muziek. Hierbij valt te denken aan een muziekliefhebber die de zachte passages in zijn favoriete klassieke muziek niet meer kan horen of niet meer kan genieten van die ene geweldige drumsessie. Buitengewoon vervelend en daarom hebben wij een aantal goed werkende oplossingen die in ieder geval een positieve bijdrage kunnen leveren aan het beleven van muziek. Onze apparatuur maakt het genieten van muziek via oortjes of koptelefoon weer tot een betere beleving of zoals de Engelse zeggen “a unique experience”.

Eenvoudige oplossingen die er voor zorgen dat koptelefoons en oortjes worden aangesloten op een versterker of zelfs een dac-versterker. Deze apparatuur zorgt in combinatie met iPhones, iPads en uiteraard Android machines voor een vol en duidelijk geluid. Ook is de verschillende apparatuur aan te sluiten op computers en laptops. Bijkomend voordeel is waarschijnlijk dat u op dat moment uw gehoorapparaten op zij kan leggen.

Een goede, eenvoudige en relatief goedkope oplossing is bijvoorbeeld de dBMagix AC. Deze hebben we ook voor de Android apparaten met USB-C connector, klik hier.

Translate »